0

Изпълним файл за БД под macOS

Във формуляра на НАП са изброени поддържаните формати на файлове и единственият поддържан за изпълним файл е exe. Тъй като нашата програма е web-базирана, но се инсталира основно под macOS, знаете ли какъв изпълним файл можем да прикачим? Първоначалната ни идея беше да напишем tool-а на PHP, но явно се изисква executable с данни за компилатор и т.н. Можем да компилираме конзолна апликация на Xcode и да му добавим ".exe", но надали това е удачно, ако НАП пуснат програмата под Windows. Същият проблем го има и за инсталациите под Linux.

Можете ли на следваща среща с НАП да посочите този проблем?

Другият проблем е, че НАП изискват компресиране на повече от един файлове в RAR. Това е платен формат и създаването на RAR струва 30 EUR без ДДС. За да декларираме нещо пред НАП се изисква плащане на лиценз за WinRAR. Също под macOS WinRAR е само конзолна апликация. Най-подходящият формат е zip (или 7z), които се поддържат от всички операционни системи безплатно.

И накрая, при свързване на tool-а към БД (PostgreSQL), ще е нужен служебен потребител и парола, които да въведем в настройките на БД. Имате ли информация дали НАП изискват служебната парола в source-кода или може и случайно генерирана при инсталацията на търговеца?

0 comments

Please sign in to leave a comment.