0

Едновременна работа на онлайн и физически магазин.

Търговец с малък търговски обект - магазин с автосервиз с един касов апарат за стоките и за услугите предлагани от него.

Не се използва специализран софтуер за подажбите. При продажба или извършване на услуга в касовия апарат се въвежда ръчно и се издава касова бележка.

Същият търговец притежава и електронен магазин, като продава част от стоката си онлайн, същата тази стока , която е на разположение в магазина. По-голямата част от артикулите не са пригодни за продажба онлайн и се продават само на място в магазина. В онлайн системата са вкарани само част от артикулите и тя е пригодена само за тях. Продажбата от интернет магазина се извършва чрез записване на клиентските поръчки в базата данни на сайта. Издава се касова бележка от единствения касов апарат, който се ползва и за реалния магазин и сервиз. Доставка се извършва чрез куриер с наложен платеж.

Интернет сайта има административна част и там има модул за записване на всички поръчки. Така тази система според наредбите на НАП е система за управление на продажбите в търговски обект СУПТО. Към този софтуер сега трябва да се върже нов фискален принтер, който ще издава касови бележки, но само за стоките купени през онлайн магазина.

Успоредно с това в същия обект трябва да остане и стария касов апарат, който ще издава касови бележки за стоките и услугите на място. И двете фискални устройсва ще са в един обект, регистрирани на едно и също юридическо лице и ще издават касови бележки за еднакви стоки, но купени(поръчани) по различен начин - на място в магазина и онлайн.

Такава ситуация, с две фискални устройства, ще бъде ли позволена и ако не, как трябва да се действа в този случай ?

С уважение Рашев

5 comments

Please sign in to leave a comment.